Taalcoördinator

We zijn op zoek naar een Taalcoördinator ter versterking van het AviaVox-team!

Wat zoeken wij:

We zoeken een collega met een passie voor taal, die enthousiast is om in teamverband ons geautomatiseerde spraaksysteem verder te ontwikkelen. Je komt als taalcoördinator terecht binnen het contentteam, waar we met z’n vieren verantwoordelijk zijn voor omroepen in meer dan 40 talen, zoals het Arabisch, het Kannada, het Vietnamees en het Hongaars. Als taalcoördinator heb je een ontwikkeld taalgevoel, kennis van algemene grammatica en een analytische blik op taal. Je werkt nauwkeurig en volgens planning met deadlines. Kennis van meerdere talen en ervaring met audiobewerking zijn pluspunten.

We zijn op zoek naar iemand met minimaal een HBO-denkniveau, die 40 uur per week beschikbaar is. Het betreft een startersfunctie, werkervaring is dus niet vereist. Na een interne training zul je de verantwoordelijkheid dragen voor je eigen projecten. Tijdens de training zul je door je collega’s binnen het content-team vaardigheden aangeleerd krijgen die specifiek zijn voor deze functie, zoals het programmeren van grammaticaregels. Daarom is het van belang dat je leergierig bent en je je nieuwe informatie eigen kunt maken.

Wie zijn wij:

AviaVox is een bedrijf dat een geautomatiseerd spraaksysteem heeft ontwikkeld voor luchthavens en luchtvaartmaatschappijen. Onze software genereert natuurlijk klinkende spraak op een hoog niveau in veel verschillende talen. AviaVox bestaat al ruim 20 jaar. Onze omroepen zijn te horen van Amsterdam tot Melbourne en van Delhi tot New York. Dit maakt ons wereldwijd marktleider.

AviaVox is gevestigd in Hoofddorp, Noord-Holland. Op dinsdag, onze vaste kantoordag, zijn naast het content-team ook onze andere collega’s aanwezig. Deze dag wordt gebruikt voor zakelijke overlegmomenten, maar ook voor sociaal contact onderling. In overleg plant het content-team een tweede kantoordag, en soms ook nog een derde. De rest van de dagen werken we thuis.

Je werkzaamheden:

Na het inwerktraject zul je steeds meer vanaf thuis gaan werken. Op de dagen waarop je thuis werkt hou je je onder anderen bezig met het uitzetten van vertaalwerk. De wensen van de klant worden in het Engels aangeleverd en gelden als basis voor onze omroepen. Je bent voor ongeveer tien talen verantwoordelijk en je moet dus contact leggen met de vaste vertalers voor deze talen. Aan de hand van de vertaalde teksten programmeer je de zinsvolgorde, intonaties en morfologische eigenschappen van de talen. Een andere belangrijke taak is het bewerken van audio om onze omroepen te optimaliseren. Verder zul je veel online overleggen met het team.

Op dinsdag is iedereen op kantoor aanwezig en bespreken we de lopende zaken in ons bedrijfsoverleg, gevolgd door een gezamenlijke lunch, verzorgd door AviaVox. Op kantoordagen heb je vaak direct contact met onze taalspecialisten en werk je dus nauw samen met mensen uit verschillende culturen.

Wat bieden wij:

  • een contract voor 40 uur (in overleg)
  • een marktconform salaris met pensioenopbouw
  • 25 vakantiedagen met loyaliteitsopbouw
  • een vaste werkplek bij een gevestigd bedrijf
  • vrijheid om vanaf thuis te werken
  • een afgebakende functie met ervaren collega’s
  • een inwerktraject van enkele maanden, veelal op kantoor
  • nieuwe vaardigheden m.b.t. het bewerken van audio en het programmeren van taal
  • startdatum september/oktober 2024

Solliciteren kan door je CV en motivatie per e-mail te versturen naar dhr. E. Versteegen (eef.versteegen@aviavox.com). Je kunt hier ook terecht voor aanvullende vragen. Reageren kan tot 31 augustus 2024.

Talk To Us About Joining Our Team As Language Coordinator

Eef Versteegen

Feel free to reach out to Eef to discuss language development and support.